2015. dec 13.

Szegedi Jótékonysági Félmaraton

írta: Futó Daru S.E.
Szegedi Jótékonysági Félmaraton

Molnár Zoli beszámolója

20151206-20151206-IMG 2389

December 6-án első alkalommal rendezte meg Szegedi Jótékonysági Félmaraton versenyét a Pulzus Szeged Futóklub SE.

A rendezvényen 10 km-es (Hózápor) és 21,1 km-es (Lavina) távokon lehetett futni Szeged belvárosában. A 2 távon összesen 600 fő mérette meg magát, sőt a gyerekek sem unatkoztak, hiszen ők a 2024 méteres (Hópihe) távon álltak rajthoz. A CSOMSZISZ (Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség) közreműködésével ismert szegedi olimpiai bajnokok látogattak el rendezvényre az újszegedi Ligetbe, köztük Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ Vizisport Egyesület kétszeres világbajnok kajakosa, Molnár Tamás háromszoros olimpiai vízilabdázó és Kiss Csaba Európa-bajnok vízilabdázó.

Jómagam félmaratoni távra neveztem előnevezett ként!600 fő volt a limit és  sikerült a lezárás előtt 599 ként regisztrálnom!A párommal tervezgettünk már Szegedre kirándulást,így a futóversennyel összekötve gondoltuk mikulás napon nem lehet kérdés megyünk e.Sajnos verseny előtti napokban a család legfiatalabb tagja és a párom is vírusos betegségbe esett!A verseny napjáig nem sikerült meggyógyulni,így sajnos nélkülük a család többi tagja kísért el futásra.Hideg,párás ködös reggel érkeztünk Új-Szegedre a verseny helyszínére.(Erzsébet-liget)A rajtszám felvétele,a szénhidrát feltöltés és bemelegítés után 10-kor elrajtolt a mezőny.Kettő kört kellett teljesíteni a a 21 kiló méteren,a két kör különböző útvonalon volt kijelölve.Nem terveztem egyén csúcsot a versenyre,úgy gondoltam egyenletes iramban nézelődve a számomra új helyszínen teljesítem az idei utolsó versenyem és félmaratonom!Bizony bennem volt végig és nagyon hiányoltam célba érkezéskor az otthon maradt beteg családtagjaim!Sikerült egyenletes irammal teljesíteni az idei tizedik félmaratonom ami 1:34:29-es,a több mint háromszáz félmaratoni idulóból 28. abszolút helyezésre volt elég.

A 2013 nyarán alapított egyesület célja, hogy minél több ember fedezze fel a futás örömét, akár egyedül, akár közösségben. Idei jótékonysági futásukkal 1,2 millió forinttal tudta támogatni Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt. A rendezvényen futók egy nagyon jó hangulatú versenyen vehettek részt, számos Mikulás futotta le a 10 és 21.1 km-es távokat, sőt a Suhanj! Alapítvány képviseletében is egy mozgássérült babakocsis gyerek is teljesítette a félmaratont az édesapja segítségével. A versenyt teljesítő futókat a versenyközpontban és rajtközpontban forró tea és zsíros kenyér várta a szokásos, megszokott frissítéseken túl. A támogatók és a közel 50 önkéntes segítő-szervező önzetlen összefogásának köszönhetően egy maradandó szegedi emlékkel és éremmel távoztak a futók. Sőt, az egyesület a rendezvény után megmaradt 40 kilogramm kenyeret egy szegedi hajléktalan szálló lakói között osztotta szét, ezzel is örömöt okozva a rászorulóknak és bizonyítva, hogy a versenyen túl is él a segítő szándék.

Szólj hozzá