2015. okt 29.

II. Farkasszigeti Daruvonulás - a "hazai" futók szemszögéből

írta: Futó Daru S.E.
II. Farkasszigeti Daruvonulás - a "hazai" futók szemszögéből

Futó Gergely beszámolója

unnamedEz év áprilisában első ízben vehettünk részt a püspökladányi Futó Daru Sportegyesület által szervezett Farkasszigeti Daruvonuláson. A szervezők az elkövetkezendő években immár október havában kívánják lebonyolítani a versenyt. Ennek következtében október 24.-én ismét a püspökladányi arborétumban róhattuk a köröket.

Már az első verseny után is számos pozitív visszajelzés volt, mindenfelől érkeztek a gratulációk, elismerések, csak remélhettük, hogy az igen magasra tett lécet a jövőben is sikerül majd tartani. Azonban mertek ismét egy nagyot álmodni a verseny szervezői, több neves futót is meginvitáltak magára a futóversenyre és az azt megelőző közönségtalálkozóra is. Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy még a kívülállók számára is igen élvezetes sportestet varázsolt Péter Attila a futóversenyek szpíkere, a spartathloni hősök: Dr Lubics Szilvia, Lajkó Csaba és a határainkon túlról érkező nagyváradi Deme József. Gyakorlatilag a futókat érintő összes témakört átbeszélték, közelebbről is megismerhettük őket, motivációjukat, céljaikat. Azt hiszem a hallgatóság minden egyes tagjára nagy hatást gyakoroltak.

DSCF4676A kötelező előnevezés során öt táv közül választhattak a versenyzők: 3,5 km, 7 km, 14 km, 21 km és 42 km (a tavaszitól eltérően idén maratoni távon is indulhattak). Igaz, hogy futóverseny dömping volt ezen az ünnepi hosszú hétvégén, de így is több mint 200 futó indult el a helyenként erősen sáros terepen. Helyszíni nevezésre már nem adódott lehetőség. A rajtcsomag igen bőséges volt: futósapka, technikai póló, izotóniás ital, alma, édesség, láthatósági karpánt. A meghívott versenyzők közül rajthoz állt a nagykanizsai fogorvosnő, Dr Lubics Szilvia, valamint férje (aki szintén remek hosszútávfutó), illetve egyik fiuk is a félmaratoni távon, Lajkó Csaba pedig maratont futott. A mikrofon mögött Péter Attila biztatta a futókat és szórakoztatta a közönséget. Áprilisban melegebb időben, szárazabb pályán futhattak a résztvevők, ezúttal viszont volt részünk dagonyában bőven. Ennek megfelelően dolgoztak a futók becsülettel, mindenkin meglátszott az út pora, akarom mondani sara… de hát csak nem adhatták oda teljesítmény nélkül senkinek sem a befutóérmet. A verseny nevéhez méltóan a darvak is nagy csapatokban jelentek meg az égbolton, krúgatásuk messzire elhallatszott.

A kb. 6800 m-es „körpálya” útvonalán két helyen alakítottak ki frissítőpontot, ahol lelkes önkéntesek segítették az egyesület munkáját. Célba érkezés után mindenki elfogyaszthatott egy tál finom babgulyást.

 Hazai pályán a Futó Darukat hat versenyző képviselte:

7 km-en:

  • Papp János Bence (1. hely, 0:27:30)
  • Molnár Zoltán (2. hely 0:28:00)
  • Lévai István (38. hely 0:42:29)
  • Kovács Ferenc (43. hely 0:43:55)

unnamed421 km-en:

  • Futó Gergely (3. hely: 1:32:09)
  • Rácz Lajos: (17. hely: 1:47:10)
Szólj hozzá