2016. ápr 27.

Nagyerdei Terep Maraton Debrecenben

írta: Futó Daru S.E.
Nagyerdei Terep Maraton Debrecenben

Nagyerdő running
A debreceni futók kétségkívül szerencsésnek mondhatják magukat,nemcsak a városban rendezett növekvő számú futóverseny miatt,  hanem a páratlan adottságokkal  rendelkező Nagyerdő miatt is ahol hódolhatnak a szenvedélyüknek.
A korábbi sikerek után 2016-ban ismét megrendezik az évről évre egyre jelentősebbé váló Nagyerdei Terep Maratont. A hagyományt teremtő verseny kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, hiszen különböző távokon-maraton, negyed-és félmaraton, gyerektáv- a felnőtt és gyermek korosztály is próbára teheti teljesítményét és hódolhat a szabadban való közösségi sportolás örömének. A verseny idén is két fordulóból áll. A tavaszi futamot rendezték április 24-én és szeptemberben lesz az őszi futam.
A tavaszi futamra a városhatáron túlról is sok futó érkezett a Nagyerdőbe, akiket az esős idő sem ijesztett el egy jó kis terep futástól. A pálya útvonala eltért a tavalyitól, így a Nagyerdő újabb részével is megismerkedhettek a futók. A Futó Daruk közül két fő vett részt ezen a versenyen.Külön kiemelendő Futó Gergő teljesítménye, aki hatalmas egyéni csúcsot futott maratoni távon és ezzel korosztályában az első helyen végzett.
 
Eredmények:
 
Maraton:                 Futó Gergely  3:31:34   Férfi 31-40:  1.hely
Negyedmaraton:      Lévai István     53:48    Férfi 41-50:  5.hely
 
 
Folytatás az őszi futamon szeptemberben !
Szólj hozzá