2014. okt 28.

Október hónap futója: Futó Gergely

írta: Futó Daru S.E.
Október hónap futója: Futó Gergely

Gergő az október hónapot sem töltötte tétlenül, 3 versenyen is részt vett, az alábbiakban olvashatjuk Gergő beszámolóját.

Nyúlcipőbolt Bükk Trail
A hazai elismert terepfutók körében igen népszerű Nyúlcipőbolt Trail sorozat idén újabb állomással bővült, immáron a Bükkben is megrendezték a hagyományosan „S” és „L” távokból álló terepfutóversenyt október 19.-én. A rajt/cél a rendkívül nyugodt és szép Miskolctapolcán a Barlangfürdő közelében volt. Az „S”-es méret ezúttal 15,6 km-t, míg az „L”-es 36,1 km-t takart. A Futó Daruk közül Futó Gergely látogatott el erre a versenyre, ő a nagyok által csak „babatáv”-nak titulált 15,6 km-es távot választotta, amelyen 61 versenytársával együtt 320 m pozitív szintemelkedéssel kellett megküzdenie, ami nem is olyan sok, de 10 km-ig szinte végig emelkedett, a végén pedig csak lejtett már az út. A rövidtávon egy frissítőpont, míg a hosszútávon három állt rendelkezésre.

Bükk trail 1Gergely végül összetettben a 8. helyen, 7. férfiként ért célba 1:15:48-as idejével. A hosszabb távon indulókat sajnos egy igen komoly lódarázs család fogadta, melynek következtében 2-3 fő is feladásra kényszerült a nem várt csípések következtében, illetve egyéb kisebb sérülés is történt a verseny során. A versenyzők egyébként már jól vannak!
  „Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, mert több ismert, rutinos terepfutót is testközelből láthattam. Ugyan elég nehéz volt tartani a lépést az élmezőnnyel a rendkívül sáros és folyamatosan emelkedő szakaszon, de a végén mégis sikerült valamit visszahoznom és így összességében elégedett lehetek, mert a tervezett időmön bőven belül sikerült célba érnem.”

Bükk Trail 2

II. Ünnepi futónap Konyár

 Október 23.-án immár második alkalommal rendezték meg Konyáron az ünnepi futónapot. A főszervező fiatal futó Gulyás János már hónapok óta készült a versenyre, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon. Meghívta tehetséges futótársait, barátait Debrecenből. Az esemény kezdetére elállt a napok óta tartó esőzés is, így ugyan elég kevesen, de annál erősebb mezőnnyel rajtolt el a 11,4 km-es táv. A rossz idő sokakat távoltartott, így csupán körülbelül 25 fő jött össze. Futó Daru társunk Futó Gergely születésnapját ünnepelve vett részt a versenyen. Az útvonal Konyári-Sóstófürdő felé vezető műúton oda-vissza vezetett.

Konyár 1A szerény nevezési díjért cserébe nagyon szép oklevél, Derecskei almalé, Balaton szelet és finom töltött káposzta fogadta a versenyzőket.

Konyár 2

Miskolci Barátság Félmaraton

Október 26.-án került megrendezésre Miskolcon a Népkertben a hagyományosnak mondható félmaratoni, maratoni futóverseny. A „Barátság” név tökéletesen fémjelezte a versenyt, mindenki jókedvűen, mosolygósan melegített, közben üdvözölve az ismerős futótársakat, kihasználva az igen szép őszi napot.

A hosszabb távok mellett természetesen váltóban is lehetett futni, valamint a gyermekekre és a rövidebb távokat kedvelőkre is gondoltak a szervezők. Jó néhány versenyző is volt, aki két-három számban is megmérette magát. Több remek futó is megtisztelte a versenyt, például Bogár János és Karlowits-Juhász Tamás hosszútávfutók, illetve tehetséges fiatal triatlonosok, kerékpárosok is rajthoz álltak.

Miskolc 1A félmaratoni táv 183 indulója között rajtolt el egy Futó Daru is, Futó Gergely személyében.

???????????????????????????????

A futóverseny 5,27 km-es körökből állt, félmaratonon természetesen négy kört kellett teljesíteni, amely Miskolc centrumában vezetett végig.

A bárándi futó daru 1:32:08.-as idővel a 21. helyen ért célba, felállítva ezzel eddigi legjobb félmaratoni eredményét.

Szólj hozzá