2014. sze 02.

A Zagyva mentén futottunk

írta: Futó Daru S.E.
A Zagyva mentén futottunk

???????????????????????????????Augusztus 31-én rendezték meg Jászberényben a VII. Zagyvamenti Maratont, amelyen maratoni egyéni, valamint félmaratoni egyéni és páros, illetve 4 km-es távon lehetett indulni. Püspökladányból a FUTÓ DARU S. E. részéről 4 fős csapat nevezett a versenyre.

A rajt előtt egy órával érkeztünk a jászberényi Szántai-kerti sportpályán lévő versenyközpontba, ahol már népes versenyző csapat fogadott bennünket. A nevezés, öltözés és bemelegítés után álltunk rajthoz és vágtunk neki az általunk választott fél maratoni távnak. Számunkra teljesen új volt a helyszín és a körülmények, hiszen előző években egyikőnk sem indult ezen a versenyen. A pálya a honlapon közölt helyszínrajz alapján elég izgalmasnak ígérkezett, hiszen látszott, hogy lesz benne városi aszfalt-, és városon kívüli terepfutás.

A futóútvonal változatos, és helyenként nagyon szép helyeken (pl. az erdővel borított zagyva völgye) haladt keresztül. Szerencsére az idő is kegyes volt hozzánk, és így kellemes időben teljesíthettük a távot.

???????????????????????????????

Elért eredmények félmaraton férfi 12-39 kategóriában:

Helyezés Név Idő
13. Rácz Lajos 1:40:36
16. Futó Gergely 1:44:10
49. Csató Ferenc 2:02:11
53. Zséder Zsolt 2:08:57

 

Szólj hozzá