2013. nov 24.

Balaton Félmaraton Siófokon

írta: Futó Daru S.E.
Balaton Félmaraton Siófokon

734168 556642994410511 1972176021 nKépen balról jobbra Zséder Zsolt, Molnár Zoltán, Keller Elek, Keller Péter Rácz Tibor látható.

2013. november 16-17-én a jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon ünnepélyesen elbúcsúztattuk a BSI idei futóidényét. Sokan jöttünk össze erre a hétvégére, a szombat délelőtti harmad, a délutáni hatod, s a vasárnapi félmaratonon így végül összesen közel 4800 futó - ami jó ezerrel több, mint az eddigi rekordlétszám - ünnepelt a Balaton partján.

Vasárnap reggel megérkeztek a félmaratonisták, hogy csatlakozzanak a már ott levőkhöz. Az időjárás nem változott, s a futók is ugyanolyan közönnyel vették tudomásul: ma sem fognak napszúrást kapni. A rajtegyenes olyan hosszúra sikerült, hogy a kaputól a végét a párától látni sem lehetett, de azt be is töltötték a futók, akik, ahogy azt szokták a legtöbben, itt készültek megdönteni egyéni félmaratoni csúcsukat. Aztán a mezőny elrajtolt, a kezdetét vette a félmaratoni táv lefutása, amit két nem azonos útvonalra, de azonos hosszúságúra tervezett körön kellett teljesíteni.

Püspökladányi futók is szép számmal álltak a rajtnál, heten – Futó Daru S.E. 4 fő -  gondoltuk úgy, hogy a balatoni szezonzáró verseny jó alkalom lesz az év lezárására.

A távot ki-ki felkészültségének megfelelően teljesítette, csapatunkból Keller Elek kiemelkedő teljesítményt nyújtva, - a 2400 versenyzőből a  39. helyen ért célba - 1 óra :25 perc :34 másodperc alatt teljesítette a távot.

Gratulálunk mindenkinek az éves teljesítményéhez, balesetmentes téli felkészülést kívánunk!

Szólj hozzá