2013. okt 19.

28. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

írta: Futó Daru S.E.
28. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

négyenKépen balról jobbra Molnár Zoltán, Kellerné Keserű Magdolna, Keller Elek, Keller Péter látható.

Eljött végre a nagy nap. Mennyit és mennyit készültünk rá, minden egyes méterét előre megtervezve, kilométerek ezreit gyűjtöttük, az izmokban és fejben is.

Hogy mi kell még a táv teljesítéséhez?. Szív, kitartás és akaraterő.

 A 28. SPAR Budapest Maraton és Futófesztivál valóban a futás csodálatos ünnepe volt.

Ahogy azt a Futás Napját szervező Budapest Sportiroda vezetői az előzetes nevezések alapján várták, valóban több rekord is megdőlt a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon. Bebizonyosodott, hogy a Forma-1 után ez a futóverseny legnagyobb részvétel mellett zajló hazai sportesemény. Soha még ennyien nem neveztek magyarországi szabadidősport-rendezvényre: idén 21930 futót regisztráltak. Köztük 4900 maratonista választotta magának a mai budapesti programot - ez szintén csúcs! A harmadik rekord pedig a 68 országból érkezett közel 3000 külföldi futó.

1391943 540093236065487 1286080172 nHajnalban, mikor az orrunkig nem láttunk szinte, akkora volt a sötétség, nem hittük volna, hogy nappalra szinte tökéletes futóidő várja ezt a rengeteg embert. Még a rajtot megelőző órákban is köd és pára ülte meg az Ötvenhatosok terét. De mintha az egyre csak gyülekező futók hangulata, lelkesedése okozta volna, ahogy benépesült a hely, úgy oszlott fel a nyomasztó sötétség is, és a levegő is ideális hőmérsékletűvé melegedett. És ahogy elindultak a futók, a nap is előbújt végre, hogy a pályán ő is végig kísérje a futókat az ezernyi szurkolóval együtt.

A szurkolókra most sem lehetett panasz, átérezték, hogy valóban egy ritka ünnep részesei. Az útvonal teljes hosszán óriási üdvrivalgás fogadott minket ami sokat segített a futóknak.

És folyamatosan szólt a zene… Az útvonalon számos ismert és ismeretlen zenész, előre elhatározott módon kitelepült vagy spontán megjelenő muzsikus banda szolgáltatta a talpalávalót, ami fadarabok egymáshoz ütögetésétől a DJ-k és hangszeres bandák zenéjén át egészen az Operettszínház utcai mini koncertjéig, vagy az Opera erkélyén muzsikáló fúvósok produkciójáig bármi lehetett. A lényeg az volt, hogy a zenemaraton idén is megvalósult. 42 kilométer futás - 42 kilométer zene.

Leírhatatlan érzés volt átfutni a városon több ezer emberrel, nézni az előtted futókat, érezni a melletted haladók küzdelmét és boldogító volt az a tudat is, hogy mögötted egy néhány ezres tömeg gyűri még a métereket.

De a lényeg, hogy verseny közben soha nem szabad a célt látni magunk előtt, vagy azon stresszelni, mennyi van még hátra. Nem érdemes figyelni a felfestéseket sem az úton, a hátralevő méterekről, mert csak frusztrálni fognak. Nem az a fontos, hova vezet az út, hanem az odavezető úton van a hangsúly.

Mi legyőztük a távot, az akadályokat és önmagunkat, teljesítettük a tervezett célunkat!

Futó Daru S.E. eredményei:

Kellerné Keserű Magdolna a Danone Maratonka 2,7 km-es távját teljesítette.

Név Táv (m) Helyezés Idő
Keller Elek 42195 145 03:12:26
Molnár Zoltán 42195 901 03:48:32
Keller Péter 42195 2598 04:45:03

Püspökladányt képviselve teljesítette a maratoni távot: Fülöp Attila, Szilágyi Fruzsina Jolán, Kiss Zoltán.

Gratulálunk minden püspökladányi résztvevőnek!

www.futanet.hu beszámolója alapján

Szólj hozzá