2013. jún 16.

Püspökladányiak, akik csúcsot hódítottak

írta: Futó Daru S.E.
Püspökladányiak, akik csúcsot hódítottak

1011836 178005572366793 1552546709 nKépen Molnár Zoltán és Keller Elek látható.

A Kékes Csúcsfutás egyik legszebb és legnehezebb hazai futóverseny. Nemcsak a kihívás, de a gyönyörű környezet is emlékezetessé teszi mind a résztvevők, mind pedig azok számára, akik szeretteiket jönnek buzdítani.

Igazi nyári idő, 27 fok várta a mátrafüredi rajtban a futókat. Több mint 1400 futó hódította meg a csúcsot a Mátrában a 11,6 kilométer, 671 méteres szintkülönbség legyőzése után és érintette meg a célba érkezéskor Magyarország legmagasabb pontját.

A célba érkezőket a szurkolók lelkes biztatása fogadta és lökte át őket a holtponton, hogy az utolsó métereket a kihívás legyőzésének örömével tegyék meg.

A hegytetőn az időjárás is kedvezőbb volt a beérkezőknek, hisz a fák árnyéka és a 21 fokos hőmérséklet segített a regenerálódásban. Miután szusszantak egy kicsi ezt a fantasztikus teljesítmény véghez vitték, az élményt megörökíthették egy fotóval a már annyit emlegetett csúcskőnél is.

Püspökladányi eredmények:

A hölgyeknél püspökladányi dobogósnak örülhettünk, igen szoros versenyben dőlt el a végső sorrend, de a harmadik helyet a püspökladányi Szentpéteri Dianának sikerült elérnie. Hölgyek mezőnyében szintén nagyszerű eredményt el Szilágyi Fruzsina, aki a 45. helyen érkezett a célba.

A férfiak mezőnyében a Futó Daru S.E. képviselte Püspökladányt, futói remek eredményeket értek el, Keller Elek a 21. helyen, Molnár Zoltán pedig az 56. helyen ért célba. Minden teljesítő egyedi érmet kapott a nyakába, és ezután kép is készült róluk az ország legmagasabb pontját jelképező piros-fehér-zöld kővel.

www.futanet.hu  alapján Futó Daru S.E.

Szólj hozzá