2013. ápr 25.

Püspökladányban a „Hősök útján” emlékfutás résztvevői

írta: Futó Daru S.E.
Püspökladányban a „Hősök útján” emlékfutás résztvevői

318741 160843050749712 408576731 nKépen balról jobbra: Rácz Krisztián, Szita János, Keller Elek, Kovalik Zoltán, Molnár Zoltán látható.

Az emlékfutásban résztvevő Szita János ( futó ) és Kovalik Zoltán ( futó, HT. katona ) arra az egyedülálló dologra vállalkoztak, hogy – a Don menti harcok befejeződésének 70. évfordulója alkalmából – teljesítményükkel ( Kaposvár - Beregsurány közötti 620 km-t futva, Beregsurány – Voronyezs gépkocsival ) felhívják a figyelmet Somogy megye és hazánk II. világháborús áldozataira. Tisztelegnek azok előtt a katonák előtt, akik abban a tudatban vesztették életüket, hogy hazájukat védik. Az emléktúra résztvevői fejet hajtanak és koszorút helyeznek el az útvonalon lévő magyar katonai síroknál, emlékhelyeknél. 2013. április 25-én Hajdú-Bihar megyébe érkeztek a kaposvári hősök. Karcag város határától a püspökladányi Futó Daru S.E. 3 tagja Molnár Zoltán, Keller Elek, Rácz Krisztián kísérte Püspökladány városházáig a hősöket, ahol Dombi Imréné polgármester asszony és Márkus Gábor alpolgármester úr fogadta a két futót. A fogadást követően az emlékfutás résztvevői megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. Majd útjukat tovább folytatták az aznapi tervezett célig Hajdúszoboszlóig.

"Elfáradnak és lankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek mint a sasok, futnak és nem lankadnak, még járnak, és nem fáradnak el." ( Ézsaiás 40:27-31.)

Szólj hozzá