2013. jan 27.

Becsületbeli futás - Yours Truly Half Püspökladányban

írta: Futó Daru S.E.
Becsületbeli futás - Yours Truly Half Püspökladányban

A Run Yours Truly finn kezdeményezésű Nemzetközi Futás az év leghidegebb időszakában. Minden évben télen kerül megrendezésre (január és február utolsó hétvégéje), amikor még nincsenek versenyek.
A szabályok: 50 km-t kell megtenni 24 óra leforgása alatt. Ha esetleg túl sok az 50 kilométer, akkor lehet „Yours Truly Half”-ot, 25 km-t is futni, de aki még rövidebb távra van felkészülve azok a hivatalos távokon kívül bármilyen távot teljesíthetnek futva és gyalog is. Pálya és helyszín megkötés nincs. Bárhol, bármilyen terepen lehet futni a világon. A futás maga is becsületbeli, mindenki saját maga méri az általa megtett távot és időt. Az esemény különlegességét az adja, hogy ugyan nem magyar kezdeményezésű, ám jelentős számban vesznek részt rajta magyarok.

14929 421745184566960 840579289 n

A Yours Truly esemény keretében idén a Futó Daru futóközösség szervezésében Püspökladányban is le lehetett futni a Yours Truly Half-ot, január 27-én a farkas-szigeti arborétum bejárata és a radarállomás közötti aszfaltúton. Bár meglehetősen barátságtalanul fogadott minket az időjárás (-6 C fok ) ám a futás helyszínének, az arborétumnak, a nemzeti parknak mindig meg van a maga lenyűgöző hangulata. Erdő mellett, a havas pusztában, a futótársakkal futni egyébként is teljesen más, igazi közösségi élmény. A kitűzött célunkat mindannyian teljesítettük, boldogan és kissé fáradtan értünk be a képzeletbeli célba. Az esemény után mindenki kiterítette, amit hozott, igazi batyus bulit rendeztünk. Lehetett forró teát inni, finom frissen sült pogácsát, édes és sós süteményeket enni.
Ha januárban lemaradtál a versenyről, akkor javasoljuk, hogy február 24-én semmiképpen se hagyd ki!

Itt tényleg csak a teljesítésen van a lényeg, aki legyőzte az általa kitűzött célt az már győztes!

A Run Yours Truly 2013 magyar eredményeit az alábbi honlapon nézheted meg:

http://www.futas.net/yourstruly/run-yourstruly2013.php

Szólj hozzá