2012. nov 22.

Szezonzáró futás Siófokon

írta: Futó Daru S.E.
Szezonzáró futás Siófokon

csoportkép
Felső sor: Lévai István, Szilágyi Virág, Keller Péter, Szilágyi Fruzsina

Alsó sor: Szilágyi Boglárka, Molnár Zoltán, Földesi Csaba, Földvári Zoltán, Rácz Krisztián

Az eddigi legnagyobb részvételi létszámmal, összesen 3748 nevezéssel zajlott november 17-18-án a 9. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton. Ez összesen 5125 célba érkezést jelent a távok valamelyikén, ami abszolút rekord az esemény történetében annak ellenére, hogy az időjárás nem nagyon kényeztette a futókat, néhány percre derengett fel csak a nap a felhők mögött. Csak a vasárnapi félmaratonon 2540 futó indult.

Püspökladányi futók is szép számmal álltak a rajtnál, kilencen gondoltuk úgy, hogy a balatoni szezonzáró verseny jó alkalom lesz az év lezárására. Csapatunkat hármasikrek is erősítették, első alkalommal állt egyszerre rajthoz: Szilágyi Fruzsina, Szilágyi Boglárka és Szilágyi Virág.

A verseny helyszínén egy kis eső fogadott minket, de a ködös, szemerkélős idő megenyhült a félmaraton rajtjáig. 11 órakor több mint két és fél ezer futó rajtolt egy újszerű, szakaszos rajt során, hogy teljesítse a 21,095 kilométert.

A távot ki-ki felkészültségének megfelelően teljesítette, csapatunkból Molnár Zoli kiemelkedő teljesítményt nyújtva, a 26. félmaratoni versenyén sikerült 1:30 alatt célba érkeznie, ideje 1 óra :29 perc :46 másodperc.

Gratulálunk mindenkinek az éves teljesítményéhez, balesetmentes téli felkészülést kívánunk!

Szólj hozzá