2012. okt 08.

Maraton és Futófesztivál

írta: Futó Daru S.E.
Maraton és Futófesztivál

maraton4Képen balról jobbra Keller Péter, Rácz Krisztián, Molnár Zoltán, Keller Elek látható.

Eljött végre a nagy nap. Mennyit és mennyit készültünk rá, minden egyes méterét előre megtervezve, kilométerek ezreit gyűjtöttük, az izmokban és fejben is.

Hogy mi kell még a táv teljesítéséhez?. Szív, kitartás és akaraterő. Természetesen fontos, hogy legyen egy kényelmes futócipő is. Ha szeretsz közben zenét hallgatni, akkor vidd a lejátszódat is, bár a Budapest maratonon minden állomásnál szól a változatos zene.  Ahogy a futó tömeg tempója és erőssége változik, úgy változott a zene műfaja, ritmusa is.

 A 27. SPAR Budapest Maraton és Futófesztivál valóban a futás csodálatos ünnepe volt. Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényén 19200 induló futott! Abszolút csúcs, eddig 17700 résztvevő volt a legtöbb, szintén egy futóeseményen. 

TömegNem csak a magyarok tömegeit vonzotta ez a csúcskategóriás esemény, mellettük 60 ország több mint 2500 futója színesítette a mezőnyt. Ennek az óriási és felettébb jókedvű tömegnek az időjárás felelősök sem tudtak nemet mondani és így igazán kellemes, szélcsendes, száraz időben, ideális 17 fokban rajtolhattak az indulók.

A útvonal a belváros legszebb részeit érintette. A Hősök terétől rajtoló mezőny keresztülhaladt többek között az Andrássy úton, Gellért téren, Margit hídon, Kossuth Lajos téren, Szabadság hídon és Fővám téren. Ezek a helyszínek nemzetközi szinten is az egyik legjobb maratonná tették a budapestit.

A szurkolókra sem lehetett panasz, átérezték, hogy valóban egy ritka ünnep részesei. Az útvonal teljes hosszán óriási üdvrivalgás fogadott minket ami sokat segített a futóknak.

Leírhatatlan érzés volt átfutni a városon több ezer emberrel, nézni az előtted futókat, érezni a melletted haladók küzdelmét és boldogító volt az a tudat is, hogy mögötted egy néhány ezres tömeg gyűri még a métereket.

De a lényeg, hogy verseny közben soha nem szabad a célt látni magunk előtt, vagy azon stresszelni, mennyi van még hátra. Nem érdemes figyelni a felfestéseket sem az úton, a hátralevő méterekről, mert csak frusztrálni fognak. Nem az a fontos, hova vezet az út, hanem az odavezető úton van a hangsúly.

Mi legyőztük a távot, az akadályokat és önmagunkat, teljesítettük a tervezett célunkat!

Eredmények:
Maraton ( 42 km ) Idő:
Keller Elek 03:13:03
Rácz Krisztián 03:50:15
Molnár Zoltán 03:54:19
Varga Ádám 03:57:14
30 km
Lévai István 02:46:26
Keller Péter 03:00:28

RTL KLUB beszámolója a versenyről:

Szólj hozzá

Maraton Daru SPAR Futó