2012. júl 15.

Daru Futók a délibábos Hortobágyon

írta: Futó Daru S.E.
Daru Futók a délibábos Hortobágyon

Délibáb befutó-honlapra-page-00114 ország képviseletében (Ausztrália, Kanada, Japán, Spanyolország, Németország, Norvégia, Nagy-Britannia, Hollandia, Lengyelország, Finnország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Magyarország) 1600 nevező a 9. E.ON Délibáb Sportfesztiválon, ami a délutáni órákban több mint 30 fokos kánikulában zajlott. A hangulat ennek ellenére vagy ezzel együtt is hamisítatlan pusztai és valódi sportfesztiváli volt.

A püspökladányi Daru Futók sem hagyhatták ki ezt a rendkívüli környezetben, extrém körülmények közötti futást. A futás minden versenyszámán képviseltettük magunkat: 7 km-en Makai István, 14 km-en Zséder Zsolt, 21 km-en Molnár Zoltán, Lévai István, Földvári Zoltán, Pusztai Zsolt, Rácz Krisztián és Földesi Csaba álltak rajthoz.

És milyen volt a verseny?

Meleg, por, tűző nap - ha tömören össze szeretnénk foglalni a Délibáb Félmaratonról az emlékeinket, akkor ezek a jelzők jutnak elsőnek az eszünkbe. Tavaly extrémebb körülmények voltak ( 39 C ), de a mostani idő sem volt kellemesebb. Délibábról hallottunk egy mondást: "Nem normális aki egynél többször eljön ide", valószínűleg van valóság alapja a mondásnak, mert kell hozzá egy kis őrültség, de mégis eljövünk, mert JÓ TÚL LENNI RAJTA!

 A vége, a célba érkezés óriási élmény volt, ezért is döntöttünk úgy, hogy jövőre újra itt leszünk!

Szólj hozzá