2012. jún 05.

DaRuN futók a csúcson - Kékes csúcsfutás 2012.

írta: Futó Daru S.E.
DaRuN futók a csúcson - Kékes csúcsfutás 2012.

Ragyogó napsütésben több mint 1500 futó állt rajthoz a 15.SMART Kékes Csúcsfutáson, hogy felfusson az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Igazi tavasz végi idő, 16 fok várta a mátrafüredi rajtban a futókat. Több mint 1500-an indultak neki, hogy a 343 méteren lévő rajtból 11,6 kilométer, 671 méteres szintkülönbség legyőzése után, felérkezzenek 1014 méteren található célba. A csúcson 5 fokkal hűvösebb, a mezőny egy részét már szemerkélő esős idő is várta a célban, de a beérkezők arcáról csak az öröm élménye sugárzott. 

A hölgyeknél püspökladányi győzelemnek örülhettünk, igen szoros versenyben dőlt el az első hely, a célba a püspökladányi Szentpéteri Diana ért elsőként .
Az elsők után folyamatosan érkeztek célba a résztvevők, köztük a DaRuN Püspökladány futói is – név szerint Molnár Zoltán, Keller Péter, Makai István, Lévai István, Rácz Krisztián - , miközben a célegyenes - a kékestetői sípálya - mentén a szurkolók hangos drukkolása kísérte őket, igazi futófesztivál-hangulatban. Minden teljesítő egyedi érmet kapott a nyakába, és ezután kép is készült róluk az ország legmagasabb pontját jelképező piros-fehér-zöld kővel.

 

Szólj hozzá