2012. jan 02.

ÚJÉVI FOGADALOM HELYETT ÚJÉVI FUTÁS !

írta: Futó Daru S.E.
ÚJÉVI FOGADALOM HELYETT ÚJÉVI FUTÁS !

A hagyományokkal ellentétben nem óévbúcsúztató, hanem újévköszöntő futásra invitálta a hajdú-bihariakat a Debreceni Kilométerek Sportegyesület. Több mint 200 főt sikerült mozgásra bírni, egy olyan napon, amikor az emberek túlnyomó többsége az ágyból sem kell ki szívesen.

Az Újévi Futás Debrecen belvárosában került volna megrendezésre,  ezt a tervet azonban időközben módosítani kellett. A szervezők hűek maradva az eredeti elképzeléshez a gyülekező helyét változatlanul Debrecen főterére, a Kossuth térre a Szabó Magda Kávézóhoz hívták össze.       ( Képen a püspökladányi résztvevők láthatóak: Lévai István, Makai István, Rácz Krisztián )

A Kossuth térről két autóbusz szállította el a futókat és szurkolóikat a Nagyerdőre, az Újévi Futás helyszínére.

A futás rajtját a nagyerdei stadion bejáratánál állították fel a szervezők, ahol 12 óra 20 perckor rajtoltak el a futók. Az újévi futóknak 5,5 kilométeres útvonalat kellett teljesíteniük, amely áthaladt a Nagyerdő természetvédelmi területén és Debrecen területén kívül, a Pallag felé vezető úton haladt tovább, majd onnan ismét a Nagyerdőre a cél felé vezetett az út.

 A futás útvonala végig az úttesten haladt, ezért a futókat rendőri felvezető- és zárókocsi biztosította. A szervezők felhívására többen szilveszteri jelmezben, álarcban, kalapban egyéb fejdíszekben futottak, mely különleges hangulatot kölcsönzött a rendezvénynek. Ez a futás nem a gyorsaságról szólt, hanem sokkal inkább a sport szeretetéről, a mozgás adta örömről és közösségformáló szerepéről.

 A futást követően a szervezők édességgel, keksszel, teával és pezsgővel látták vendégül a futókat és a futók viszont, hiszen számos induló hozott magával karácsonyi, szilveszteri sütit, pogácsát, pezsgőt. Minden résztvevő tombolasorsoláson vehetett részt, ahol fődíjként két élő szerencsemalac is gazdára talált. A rögtönzött újévi bulin mindenki jól érezte magát, s a tombolanyereményeken, ajándék naptáron és az emlékérmen túl mindenki hazavihetett még valamit: azt a jó érzést, hogy már az év első napján tett valamit az egészségéért.

www.debrecenikilometerek.hu alapján

Szólj hozzá