2011. dec 28.

Oxigén Kupa 3. forduló ( Debrecen, 2011. december 10. )

írta: Futó Daru S.E.
Oxigén Kupa 3. forduló ( Debrecen, 2011. december 10. )

Az Oxigén Kupa 3. fordulója a 650 éves város tiszteletére rendezett emlékverseny jegyében zajlott.

„ A futást szeretni, az edzés nehézségeit legyőzni, a versenyzés nemes küzdelmét átélni, a célba érkezni, a dobogón állni, a siker magasztos pillanatait megélni, atlétának lenni. ” vallja mottóként a Friss Oxigén Alapítvány, akik 2006 novembere óta rendszeresen szerveznek futóversenyeket a profi futók és lelkes amatőrök részére. Kapcsolódva a város jubileumi ünnepéhez, december 10-én az Oxigén Kupa 3. fordulóját rendezték meg a Nagyerdőn. A verseny fővédnöke Balczó András olimpiai bajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója.

Az enyhe időnek is köszönhetően 385 futó nevezett a versenyre. Ez a részvétel az oxigén kupák eddigi csúcsának számít. Futók az alábbi távok közül választhattak: 5 illetve 10 km.

Püspökladányi futók között is népszerű az oxigén kupa versenysorozata. A 3. fordulóban 5 km-es távon négyen képviselték Püspökladányt: Sinkó Éva illetve a képen látható Makai István, Lévai István, Csató Ferenc ( képen balról jobbra haladva láthatóak. )

 

Nők mezőnyében Sinkó Éva az előkelő 7. helyezést érte el, de a fiúk is nagyszerűen versenyeztek: Lévai István M40 korosztályban 6. helyezést, Makai István M35 korosztályban 12. helyezést, Csató Ferenc szintén M35 korosztályban 13. helyezést ért el.

Gratulálunk!

 

Szólj hozzá