2011. dec 03.

Kismaraton és Mikulásfutás Balmazújvárosban

írta: Futó Daru S.E.
Kismaraton és Mikulásfutás Balmazújvárosban

December sem múlhat el egy jó kis futóverseny nélkül. Miklós nap közeledtével egyre gyakrabban szerveznek kicsik és nagyok örömére Mikulásfutást. Nagy múlttal rendelkező futóverseny a Balmazújvárosban megrendezésre kerülő König Trade Mikulásfutás is amely ez évben már nagykorúvá vált, mivel 2011-ben a 18. Mikulásfutást szervezték meg. Verseny külön érdekessége volt, hogy ott volt a MIKULÁS, bár forgalomirányító bottal ellátott Mikulással ritkán lehet találkozni, de ez most nekünk megadatott.

 Képen balról jobbra Rácz Krisztián, Mikulás, Makai István, Molnár Zoltán látható.

A versenyen mindenki megtalálhatta a számára megfelelő futótávot, hiszen lehetett választani 800m, 1600m illetve kismaratoni 14 km-es táv közül.

A verseny útvonala jó, végig aszfaltos út volt, forgalom nem volt lezárva, bár minket futókat nem zavartak az autók, őket főleg a ködös időnek „köszönhetően” lehet, hogy annál inkább zavartuk a vezetésben, de szerencsére baleset nem történt.

Időjárás sajnos hozta a kötelezőt, melegre nem panaszkodhattunk, mivel a verseny időpontjában +3 C –ot mutatott a hőmérő higanyszála és hogy biztosan ne száradjunk ki a ködös, párás idő folyamatosan biztosította a folyadék utánpótlást, szinte harapni lehetett a „frissítőt”.

Csapatunkat hárman képviseltük, Makai István 1600 m-t, Molnár Zoltán és Rácz Krisztián a kismaratoni, 14 km-es távot teljesítette. Az eredményeket a www.finishline.hu honlapon fogják közzétenni a szervezők.

Ne feledjük télen csak a medvének kell a barlangba bújni! Mindenkinek jó futást és boldog MIKULÁSNAPOT kívánunk!

 

Szólj hozzá