2011. nov 30.

Hosszútávfutók vitték hírét Püspökladánynak

írta: Futó Daru S.E.
Hosszútávfutók vitték hírét Püspökladánynak

Minden idők legnagyobb Budapest maratonja zajlott október 2-án a fővárosban: a 26. SPAR Budapest nemzetközi maraton és futófesztiválra 16500-an neveztek. Korábban soha ennyien nem voltak az ország legnagyobb futóversenyén.

A futófesztivál nevet nem véletlen kapta a rendezvény, hiszen a maratoni táv teljesítése mellett, ki - ki tüdeje és állóképessége szerint futhat a pár száz métertől akár a 42 kilométeres távig, hogy mindenki átadhassa magát a futás örömének és a mozgás élvezetének.

Képen balról jobbra haladva Rácz Krisztián, Keller Elek,Molnár Zoltán látható.

A Hősök teréről rajtoló mezőny versenyzőinek olyan látnivalók biztosítanak csodálatos hátteret többek közt, mint az Andrássy út, Gellért tér, Margit híd, Kossuth Lajos tér, Szabadság híd vagy Fővám tér.

Püspökladányt idén heten képviseltük a futófesztiválon, négyen a maratoni 42 195 m-es táv teljesítését tűztük célul, melyet sikeresen teljesítettünk, hárman pedig Kovács Nikolett, Kiss Ágnes, Keller Péter a minimaraton ( 7 km ) távját teljesítették, Keller Péter nagyszerű versenyzéssel a népes mezőnyben ( 1943 induló ) a  61. helyen ért célba.

Maratoni távot teljesítő püspökladányi futók: Keller Elek, Molnár Zoltán, Rácz Krisztián, Varga Ádám.

A futással ősszel sem állunk le, november 20-án következik a Balaton félmaraton....

 

Szólj hozzá